СРБИЈА

Србија - више од искуства!

Доживи Србију!

Србија је и Исток и Запад, и Север и Југ! Она је срце западног Балкана у коме се преплићу нестварне реке, тајновите планине и несагледива равница. Она је велика раскрсница светова и култура, историјски Феникс и чаробна ризница традиције. Србија је вилинско коло које неуморно игра између земље и неба. Србију је немогуће описати, Србију мораш доживети!

ДУНАВ

Дунав – поезија писана водом!

Изабери своје стихове!

Дунав кроз Србију је попут романтичног песника заокупљеног тајнама живота и космоса. Кроз Војводину пева зрелом житу и лепим ратаркама закићеним сунцокретом и маком. Нови Сад поздравља сонетима о уметности. Пред Сремским Карловцима започиње елегију о слатком „бермету“ и фрушкогорским манастирима. У Земуну пева успаванке с аласима. Кад се примакне Београду, отпочне баладу о пролећу над рекама и првим љубавима. Под Смедеревом диже пуну чашу искричавог вина и наздравља у епским стиховима храбром деспоту. Код Голупца поздравља фанфарама витешке страже. У Ђердапу се натпевава са римским легијама и кријумчарима са Бабакаја. Код Пореча уз пастирску фрулу дозива чаробнице са Мироча, а пред Кладовом нежним шапатом рецитује химну у славу природи и свим бићима која живе с њим и од њега.

Пловити Дунавом кроз Србију значи чути све његове стихове, или изабрати оне за које се чини да су намењени баш теби.

ГРАДОВИ

Градови Србије – гостољубље без граница!

Изабери своју причу!

Градови Србије су попут бројних шарених корица књига иза којих се крију различите приче. Иза неких траје непрестана забава. Други су замрзнути у времену. Трећи свечани и озбиљни. Има их непоправљиво романтичних, али и оних бучних, у сталном покрету и брзини. У некима се кафа пије поред река, а у другима ужива у колачима испод облака. Неки не спавају никада, а други су стално сањиви. Ма колико различити, зидани рукама градитеља са свих страна света на српској раскрсници људи и ветрова, једно им је заједничко – сви су гостољубиви!

Градови Србије воли госте, а на теби је да изабереш причу која ти се допада. Може и више њих!

ПРИРОДА

Србија-Рајски врт Балкана!

Изабери своју авантуру!

Када је о природи реч, Србија има све осим мора. Једна шала каже да се Бог, стварајући свет, толико занео над Србијом дајући јој реке, планине, равнице, плодне брежуљке, пустаре и клисуре, много светла, благу климу, мноштво добре воде и лековитог биља, шума и дивљачи, да је одлучио да јој не да море, јер онда људи из Србије никада не би пожелели да обиђу неки други крај света. И заиста, Србија је рај за љубитеље природе, планинаре, истраживаче биљног и животињског света, авантуристе и све оне који воле изазове. Попут рајског врта, Србија блиста магичним бојама својих предела. Загонетна и заводљива, опија путника без обзира да ли је одлучио да само прошета њеним пропланцима, завири у зачаране пећине, открије једину прашуму у Европи, или се спусти брзим водама.

Природа у Србији има одговор на све жеље, на теби је само да изабереш своју авантуру.

КУЛТУРА

Србија – ковчег културног блага!

Отвори ковчег - Пронађи себе, упознај друге!

Саткана од хиљаду различитих утицаја, култура Србије и њено културно наслеђе јединствени су ковчег с благом. У том ковчегу се сусрећу мајстори са јадранског приморја са византијским сликарима. Ту се надмећу праисторијски клесари Лепенског Вира и винчански грнчари са античким вајарима и келтским златарима. Има ту и поезије везене златном жицом на свили, камених розета у којима се огледа вечно сунце, загонетне божанске геометрије из Алахових вртова, хиљаде цветова са сефардских венчаница и љупких сновиђења наивних сликара. Преплићу се на грађевинама Србије моравски орнаменти са онима мађарске и бечке сецесије, брутализам и класицистичке гирланде, ренесансни портици и мустре са пиротских ћилима, источњачке арабеске и барокни дуборези. Кућа на путу свих путева између Европе, Азије и Африке, Србија је своју раскошну шкрињу културног блага пунила вековима, окупљајући градитеље, уметнике и мајсторе уметничких заната из целог света. Зато је Србија оно место на коме ће свако наћи делић сопствене душе, комадић сопственог културног наслеђа, упознајући успут и све оне друге који су једном прошли кроз Србију.

МЕСТО СУСРЕТА

Сви путеви воде кроз Србију!

Упознај људе!

Највеће благо Србије су њени људи. Различити, духовити, причљиви, гостољубиви, предузимљиви, пуни добрих идеја и вибрантне енергије – људи који воле људе! Србија има вишевековно пословно искуство, јер сви путеви воде кроз Србију. Људи Србије сарађују са пословним светом са свих меридијана од памтивека. Истовремено, ми знамо да је посао само део живота и да иза сваког добро урађеног посла стоји читава лепеза доживљаја – од простора, преко комуникације, до културе, хране и музике. Зато је у Србији сусрет са људима најважнији! Једини начин да се доживи Србија!

На врх